N.V. LEMAHIEU is een kunststofverwerkend bedrijf met vestigingen in België en Polen, actief in de ontwikkeling en productie van matrijsgevormde schuimstof producten partikelschuimstof:

 

Vertrekkend van EPS-granulaat wordt - via een vormgevingsproces met matrijzen - een waaier van kunststofproducten vervaardigd, bestemd voor onder meer de voedingsindustrie (vis, vlees, zuivel, ...), de tuinbouw, elektronica, automobiel-, bouw- en meubelsector.

Het uiterst duurzame EPP wordt vooral aangewend voor veelvuldig te herbruiken retourverpakkingen en voor inbouwdelen voor de automobielsector (bumpers, hoofdsteunen, zonnekleppen, side-impact protection, ...).

EPE (expandeerbaar polypropyleen) is flexibeler dan EPS en EPP en minder abbrasief. Het wordt vooral ingezet wanneer grotere flexibiliteit vereist is en/of wanneer er direct contact is met gelakte oppervlakken

Copolymeren zoals PIOCELAN, ARCEL etc. bieden tussenoplossingen die voordelen van verschillende materialen combineren (vb. rotatieverpakking met de stabiliteit van EPS, maar met grotere duurzaamheid)

Combinatie van schuimstoffen met foliën, zoals:
- EPS met PS folie (ter versteviging of om oppervlak waterdicht te maken)
- EPP met TPO folie

Integratie van inserts (metaal, hout, plastic)
Combinaties van verschillende densiteiten binnen één product

Creatie van hoogwaardige oppervlakken door gebruik van geëtste of gelaserde matrijzen, bedrukking of flocken

Assemblage van half- of volledig afgewerkte units, dicht bij de klant of met lagere labour kosten in Oost-Europa