N.V. LEMAHIEU - Over ons bedrijf

 

N.V. LEMAHIEU is een kunststofverwerkend bedrijf met productie vestigingen in België en Polen.  De basisactiviteit bestaat uit de ontwikkeling en productie van matrijsgevormde schuimstof producten.  In de loop der jaren is dit uitgebreid met allerhande aanverwante assemblage-activiteiten.

Sinds 1888 actief als fabrikant van houten verpakking is N.V. LEMAHIEU in 1966 gestart met de productie van viskisten uit geëxpandeerd polystyreen.  

Al snel volgden andere toepassingen zoals technische verpakking van o.a. TV-toestellen en toepassingen voor de tuinbouw.

Vertrekkend van granulaat wordt - via een vormgevingsproces met matrijzen - een waaier van kunststofproducten vervaardigd, bestemd voor onder meer de voedingsindustrie, elektronica, HVAC, automobiel-, bouw- en meubelsector.

Ondertussen heeft het bedrijf meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van vormstukken in partikelschuim (EPS, EPP, EPE, copolymeren, ...).

De nieuwste technologieën worden aangewend om technisch hoogstaande en uitdagende toepassingen te ontwikkelen en te produceren.

In samenspraak met de klant worden de meest geschikte materialen voor uw toepassing gekozen.  Vaak bestaat de ideale oplossing in een combinatie van verschillende materialen, en met integratie van inserts.

Gegroeid vanuit de basisactiviteit werd de dienstverlening uitgebreid met steeds verder gaande assemblageactiviteiten.  Ondertussen worden in opdracht van de klant desgewenst volledig afgewerkte en geteste units afgeleverd.

Ons bedrijf draagt duurzaamheid hoog in het vaandel.
Het milieu ligt ons nauw aan het hart.  Met een gecertificeerd milieuzorgsysteem wordt de impact van het bedrijf nauwlettend opgevolgd en continue verbeterd.